Talo-, teollisuus- ja korjausrakentaminen

KeS-Siltaykköset

KeS-Siltaykköset Oy – Erikoisurakointia talossa ja teollisuudessa

Siltaykköset on jo vuosien ajan toiminut urakoitsijana teollisuudessa ja talonrakennustyömailla urakoitsijana niin uudisrakennuskohteissa kuin korjausrakennuskohteissa. Betonirakenteiden korjaaminen, vahvistaminen, tiivistäminen, pinnoittaminen ja suojaaminen on arkipäiväämme, puhumattakaan laiteperustusten jälkivaluista.

Teollisuudessa laitepedit ja kantavat rakenteet ovat kovalla kuormituksella ja kestääkseen ne vaativat useasti lujan rakenteen lisäksi dynaamisia kuormia kestävän betoni- ja jälkivalutyön. Siltaykköset on tehnyt kestäviä ja laadukkaita jälkivaluja Pagel-juotosbetoneilla jo vuosikymmenen ajan. Erilaisiin konepeteihin, puhallinperustuksiin, pumpunperustuksiin, kuljetinperustuksiin, turbiinien ja generaattoreiden jälkivaluihin on työmaalla sekoitettu ja valettu juotosbetonia yli 100 000 kiloa ympäri Suomen mm. paperiteollisuuteen, koneteollisuuteen ja energiateollisuuteen.

Rakenteiden korjaustarpeet ovat teollisuusrakentamisessa vaativia rakenteiden kovien kuormituksien lisäksi korjausaikataulujen vuoksi. Rakenteiden vahvistusinjektoinnit voidaan suorittaa lyhyissäkin katkoissa. Nopeilla korjausbetoneilla päästään myös rakenteita kuormittamaan muutaman tunnin jälkeen korjaustyötä. Me olemme kokenut korjausrakentaja ns. seisakkitöissä ja meillä on myös korjausmenetelmiä joita voidaan käyttää tuotantoa pysäyttämättä, kuten tiivistysinjektoinnit materiaaleilla jotka reagoivat sekunneissa.

Siltaykkösille on myös pinnoitusten ja suoja-aineiden vaatimukset teollisuudessa selvät ja lähes poikkeuksetta meiltä löytyy materiaali asennettavaksi joka kestää rasitukset. Rakenteiden rasitukset ovat yleensä mekaanisia tai kemiallisia, sulfaatteja, happoja, lipeää, yms. ja silloin yleensä rakenne pitää suojata pinnoituksella tai suoja-aineella joka kestää rakenteeseen kohdistuvat rasitukset. Jäteveden käsittelyn järjestelmien ja altaiden saneerauksia ja pinnoituksia olemme tehneet yli 10 000 m² koko Suomen alueella, lisäksi on tehty tiivistysinjektointeja ja pinnoituksia juomavesialtaisiin paljon.

Talonrakennustyömailla uudiskohteissa meidän työt ovat vedeneristystöiden lisäksi suoja-ainekäsittelyjä kuten töhry- ja graffitisuoja, sekä betoni- ja tiilipintojen impregnointi.

Talojen korjausrakentamisessa vedeneristysten ja kosteudenhallinnan lisäksi teemme betonikorjausta, erilaisia injektointeja, pinnoituksia ja suoja-ainekäsittelyjä.

Korjausrakentamisen injektointikohteet ovat joko vahvistusinjektointeja kantaville rakenteille, esimerkiksi betonipalkeille ja liimapuupalkeille tai tiivistysinjektointeja vuotaville halkeamille, työsaumoille ja liikuntasaumoille. Köster vedeneristysjärjestelmän injektointituotteet yhdistettynä ammattilaistemme kokemukseen takaa laadukkaan ja kustannustehokkaan korjauksen sekä vahvistusinjektoinneissa, että tiivistysinjektoinneissa.

Betonikorjauksessa luotamme laadukkaiksi toteamiimme ja testattujen Pagel ja Sto betonikorjausjärjestelmien tuotteisiin. Betonikorjausjärjestelmät sisältävät aina tartunta- ja korrosuojalaastit, paikkaus- ja korjauslaastit, ylitasoitteet ja pinnoitteet tai suoja-aineet. Näiden toimittajien tuotteet takaavat, että löydämme korjaustyöhömme aina teille sopivan ja laadukkaan ratkaisun, oli kyse lujuudesta, rasitusten kestosta, väristä, tiiveydestä, puhdistettavuudesta tai melkein mistä vain. Kaikki ammattilaisemme osaavat molemmat laadukkaat korjausjärjestelmät ja voimme taata lopputuloksen olevan laadukas ja kestävä.

Erikoispinnoitukset ovat alaamme, mineraaliset kulutusta kestävät vedeneristyspinnoitteet, rakennetta suojaavat pinnoitukset, kemikaalirasitusta kestävät epoksi- ja polyuretaanipinnoitukset, paloahidastavat epoksilattiat ja uima-allas pinnoitukset.

Esimerkiksi luhtikäytävien ja säärasituksessa olevien betonirakenteiden saneerauksia ja pinnoituksia Siltaykköset on tehnyt vuosien ajan. Mineraalisilla pinnoitteilla ulkonäön parantamisen lisäksi lisätään rakenteen kulutuksen ja säänkestävyyttä tekemättä pinnasta liukasta. Pinnoitteilla voidaan saavuttaa myös muita ominaisuuksia kulutuskestävyyden, puhdistettavuuden ja ulkonäön lisäksi kuten liikekeskuksien poistumiteille asentamillamme paloahidastavilla epoksipinnoitteilla.

Siltaykkösillä on uima-altaiden korjauksista ja saneerauksista jo vuosien kokemus. Vanhoissa altaissa on usein betonin rapautumista, halkeamia, vuotoja jne… Betonikorjausjärjestelmiä ja Gremmler uima-altaiden pinnoitusjärjestelmiä käyttämällä osaavien ammattilaistemme käsissä voimme luoda ulkonäöllisesti upeita ja käytössä sekä rasituksissa kestäviä uima-altaita.

Suoja-ainekäsittelyillä saadaan kestävyyttä ja puhdistettavuutta rakenteille. Siltaykköset on tehnyt impregnointeja vuosien ajan betonirakenteille ja tiilirakenteille. Impregnoinnilla saadaan rakenteelle säänkestävyyttä ja käyttöikää kustannustehokkaasti. Graffiti ja töhrynsuojakäsittelylyillä saavutetaan julkisivulle nopea ja edullinen puhdistettavuus maali- ja tussisotkuista. Siltaykköset myös poistaa graffitit ja töhryt alustaa rikkomattomilla menetelmillä.

Tunnustettua osaamista

Yrityksellämme RALA-pätevyydet 2.2 Talonrakennuksen ulkopuoliset vedeneristystyöt sekä 2.8 Talonrakennuksen betonirakenteiden korjaukset sekä siltojen ja liikennöitävien tasojen rakennustöistä, 5.6 vedeneristystyöt, 5.7 korjaustyöt ja 5.9 muut siltoihin liittyvät erikoistyöt joka sisältää injektointi ja pinnoitustyöt.