Energiaa säästävät kattopinnoitteet

Energiaa säästävät kattopinnoitukset

KeS-Siltaykköset

Nykyään yhä useammin valitaan rakennukseen vaalea katto perinteisten mustien kattojen sijaan. Valinta ei johdu pelkästään estetiikasta ja muodista, vaan valinta tehdään myös ympäristönäkökulmasta ja rakennuksen jäähdystysenergian säästämiseksi.

Suomessa päästöjä aiheuttavaa energiaa tarvitaan eniten lämmityksen, mutta myös rakennusten jäähdyttämiseen kuluu nykyisin kasvavassa määrässä energiaa. Katon viilentäminen on yksi nopeimmista ja edullisimmista tavoista hiilidioksidipäästöjen alentamiseen ja konkreettinen keino taistelussa ilmastomuutosta vastaan. Energiansäästö leikkaa myös kustannuksia.

Tarjoamme energiaa säästäviä kattopinnoituksia kahdella eri menetelmällä, ruiskutettavalla nestemäisenä asennettavalla Köster 21 pinnoitteella ja Köster TPO kattopäällysteillä.

Köster 21:n SRI-arvo on 80-100 riippuen alustasta ja Köster TPO 2.0 W:n SRI-arvo on 106.
SRI indeksi eli aurinkoheijastavuusindeksi mittaa auringon heijastusta pinnoista, jossa yksinkertaisesti 100 on valkoinen ja 0 on musta. Tumma bitumikermi katto heijastaa n.20% ja vaaleat pinnat n.80%. Auringon säteilylle altistuminen tuottaa vähemmän lämpöä vaaleilla pinnoilla kuin tummilla pinnoilla. Vaaleasta katosta auringonvalo ja -säteily heijastuu ja tuloksena katon lämpötila laskee.

Koko rakennuksen viilentämistarve laskee, lisäksi katon alhainen lämpötila lisää asennetun aurinkosähköjärjestelmän tehokkuutta. Tämä ei johda ainoastaan vähentyneeseen energian kulutukseen vaan sillä on myös myönteinen vaikutus ympäristöön.

Köster 21

 

2-komponenttinen, liuotteeton, nestemäisenä asennettava, elastinen, halkeamat sillastava vedeneristysmateriaali erinomaisella tartunnalla kuiviin ja kosteisiin alustoihin. Tartunta on erinomainen moniin alustoihin, kuten esimerkiksi muuraus, betoni, sementtitasoite, PVC, metalli ja bitumi. Vanhaa katetta ei siis tarvitse purkaa tai poistaa, vaan tuote voidaan asentaa vanhan katteen päälle pesun jälkeen ja näin jatkaa vesikaton käyttöikää keskimäärin 10 vuodella.

Nopeasti kovettuva Köster 21 on nestemäisenä asennettuna saumaton, mikä tekee pinnoitteesta luotettavasti vesitiiviin kattojen monimutkaisissa yksityiskohdissa. Pinnoite on erittäin joustava, kestävä satunnaiselle jalankulkuliikenteelle, ikääntymiselle, hydrolyysille, UV-säteilylle, pakkaselle ja suolalle.
Köster 21 tiivistää pintoja veden lisäksi synteettisiä öljyjä sekä alifaattisia hiilivetyjä vastaan 2 bar paineeseen asti (20 m:n vesipatsas).
Jäähdytysenergian säästämisen lisäksi säästät vanhan katemateriaalin purku- ja jätteen käsittelyn kustannuksissa.

Köster TPO

 

Myös Köster TPO kattopäällysteet voidaan asentaa usein miten vanhan katteen päälle, jopa 20 vuoden takuulla. ”Viileille” katoille erityisesti suunniteltu valkoinen Köster TPO 2.0 W saavutti SRI indeksin testeissä merkittävän tuloksen 106 tavanomaisen asteikon ollessa 0-100.
Köster Termoplastiset Polyolefiini (TPO) katteet ovat joustavia vielä -50 °C ja ne ovat ekologisia.

Köster TPO ei sisällä molekyylittömästi sitoutuneita pehmentimiä jotka vapautuu sadevesiin, eikä näin ollen saastuta pohjavesiä. Verrattuna muihin katteisiin, Köster TPO kattopäällysteet voidaan kierrättää. Lisäksi lahoamattomuutensa vuoksi ne eivät haurastu ja ovat siksi kestävä ratkaisu kattoremontille, myös ekologisesti.

Köster TPO Kattopäällysteet mahdollistaa kevyitä (n. 2kg/m²) ja energiaa säästäviä kattorakenteita. Ne heijastaa auringon valoa vaaleissa väreissä erinomaisesti ja näin ollen vähentää ilmastointijärjestelmien energiakulutusta.
KeS-Siltaykköset on luottanut jo yli 10 vuoden ajan Köster-vedeneristysjärjestelmän tuotteisiin.

Yrityksellämme on RALA-pätevyys 2.2 Talonrakennuksen ulkopuoliset vedeneristystyöt, sekä 2.8. Talonrakennuksen betonirakenteiden korjaukset. Pitkä kokemus hyvistä tuotteista yhdistettynä ammattilaisten hallitsemiin tekniikoihin takaa laadukkaan ja kustannustehokkaan lopputuloksen. Köster TPO-kattoja teemme koko Suomen alueella Jämsästä käsin.