Betoni- ja tiilipintojen impregnointi

KeS-Siltaykköset

Siltaykköset lisää impregnoinnilla suojaa ja elinikää julkisivuille ja rakenteille.

Impregnoinnilla pyritään ehkäisemään etenkin kemiallisen rasituksen alaisissa rakenteissa haitallisten yhdisteiden tunkeutuminen betoniin tai muurauksiin. Tällaisia rakenteita sijaitsee muun muassa suolattujen teiden ympäristöissä. Impregnointiaine tunkeutuu syvälle betoniin tai muurattuun rakenteeseen tehden siitä hydrofobisen eli vettä hylkivän, jolloin rakenteelle saavutetaan pidempi elinkaari. Impregnointiaine suojaa pakkasrapautumiselta, samalla säilyttäen pinnan alkuperäisen värin. Mikäli rakennukselle on tehty impregnointi, se välttyy todennäköisesti suuria kustannuksia aiheuttavilta kosteusvaurioilta. Suoja-ainekäsittely suojaa julkisivua myös homesienikasvustolta sekä likaantumiselta.

Vanhojen julkisivujen impregnointi alkaa huolellisella puhdistuksella jossa samalla hävitetään mahdollinen kasvusto kuten sammaleet ja jäkälät. Puhdistuksen jälkeen levitetään impregnointiaine, joko nestemäinen, creme tai geelimäinen. Yleensä geelimäiset ja cremet tunkeutuvat syvemmälle rakenteeseen ja suojaavat paremmin ja pidempään. Impregnointikäsittelyjen uusintavälinä pidetään materiaalista riippuen n. 7-20 vuotta.

Vettä hylkivä impregnointi on erittäin kustannustehokas ja yksinkertainen tapa estää veden ja kloridin tunkeutumisen aiheuttama rakenteiden vaurioituminen.

KeS-Siltaykköset Oy:llä on RALA-pätevyys 2.2 Talonrakennuksen ulkopuoliset vedeneristystyöt sekä 2.8. Talonrakennuksen betonirakenteiden korjaukset. Pitkä kokemus hyvistä tuotteista yhdistettynä ammattilaisten hallitsemiin tekniikoihin takaa laadukkaan ja kustannustehokkaan lopputuloksen. Impregnointeja teemme koko Suomen alueella Jämsästä käsin.