Betonilattioiden kosteuden hallintajärjestelmät (Köster VAP I 2000)

KeS-Siltaykköset

Betoni on yksi nykypäivän tärkeimmistä rakennusmateriaaleista. Useimmat pohjalaatat ovat betonia. Vaikka betoni itsessään on vesihöyryä läpäisevä, monet nykyajan pinnoitusjärjestelmät (ml. muovimatot ja laminaatit) omaavat hyvin alhaisen kosteuden läpäisevyyden ja ovat alttiita vesihöyryn aiheuttamille ongelmille. KeS-Siltaykköset Oy:n käyttämät ja Köster Bauchemie AG:n valmistamat kosteudenhallintajärjestelmät ovat suunniteltu betonipinnoille niin, että ne tukahduttavat vesihöyryn diffuusion ja siihen liittyvät ongelmat.

Vettä on läsnä maaperässä kaikkialla, nestemäisessä muodossa sekä vesihöyryn muodossa. Pohjalaatat eivät todennäköisesti joudu kosketuksiin pohjaveden kanssa, mutta ne varmasti tulevat kosketuksiin kosteuden kanssa mikä nousee maaperän läpi. Vesihöyry pystyy tunkeutumaan diffuusion avulla laatan pohjaan sekä kerääntymään laattaan, mikäli se ei pääse haihtumaan. Laatan ollessa kosketuksissa kosteaan maaperään, se voi myös johtaa kapillaarikosteuden siirtymisen laattaan.

Kolme tarjolla olevaa KÖSTER VAP I 2000 järjestelmää eroavat toisistaan lähinnä kovettumisajassa: KÖSTER VAP I 2000 (12 tuntia), KÖSTER VAP I 2000 FS (nopeasti kovettuva, 4-5 tuntia), KÖSTER VAP I 2000 UFS (ultra nopeasti kovettuva, 2-3 tuntia) erittäin nopeisiin asennuksiin. Kaikilla KÖSTER VAP I 2000 tuotteilla on erinomainen vesihöyryn diffuusion vastustuskyky. Vaikka kaikki KÖSTER VAP I 2000 tuotteet ovat aina omanneet alhaisen VOC arvon ja mietotuoksuisuuden, KÖSTER omaa nyt kaksi järjestelmää missä VOC arvo on 0: KÖSTER VAP I 2000 ja KÖSTER VAP I 2000 FS.

KeS-Siltaykköset on luottanut jo yli 10 vuoden ajan Köster-vedeneristysjärjestelmän tuotteisiin. Yrityksellämme on RALA-pätevyys 2.2 Talonrakennuksen ulkopuoliset vedeneristystyöt sekä 2.8. Talonrakennuksen betonirakenteiden korjaukset. Pitkä kokemus hyvistä tuotteista yhdistettynä ammattilaisten hallitsemiin tekniikoihin takaa laadukkaan ja kustannustehokkaan lopputuloksen. Betonilattioiden höyrynsulkuja teemme koko Suomen alueella Jämsästä käsin.