Betoni-, muuraus- ja puuhalkeamien injektointi

KeS-Siltaykköset

Rakenteiden tiivistystä ja vahvistusta injektoimalla

Injektoinnilla tarkoitetaan nestemäisen kovettuvan aineen, kuten sementin, uretaanin, vesilasin, akryylin tai epoksin pumppaamista maan, kallion, muuratun rakenteen, betonirakenteen tai puun sisään tarkoituksena vahvistaa, lujittaa tai tiivistää kyseessä olevaa rakennetta. Injektointimenetelmien avulla voidaan palauttaa rikkoutuneiden rakenteiden ominaisuuksia, lujuutta ja tiiveyttä. Tyypillisiä käyttökohteita ovat padot, sillat, kanavat, altaat, erilaiset pilarit ja palkit, maanvastaiset seinät, maanalaiset tilat sekä tunnelirakenteet. Injektoinnin avulla korjaus voidaan kohdentaa tarkasti haluttuun alueeseen. Usein korjauskohteen käyttöä voidaan samanaikaisesti jatkaa korjaustoimenpiteistä huolimatta.

Epoksi-injektointia käytetään yleensä halkeilleiden rakenneosien vahvistamiseen, ns. voimia siirtävä injektointi. Yleisimpiä kohteita ovat halkeilleet betonipilarit, betonipalkit, liimapuupalkit ym. kantavat rakenteet. Halkeamat täytetään paineinjektointina lujalla epoksilla ja näin tavallaan ”liimataan” rakenne halkeaman kohdalta takaisin yhtenäiseksi rakenteeksi.

Polyuretaani-injektointia, polyuretaanigeeli-injektointia ja akryyligeeli-injektointia käytetään tyypillisesti rakenteiden ja saumojen tiivistämiseen, kyllästämiseen ja vedeneristykseen. Vesikontaktista reagoivia PU-vaahtoja käytetään yleensä vesivuotojen pysäyttämiseen esim. halkeamissa, työsaumoissa ja läpivienneissä. PU-hartseja, PUR-geeliä ja akryyligeeliä käytetään yleensä elastisuutta vaativissa rakennesaumoissa ja liikuntasaumoissa. Akryyligeelejä käytetään lisäksi tiilimuurausten kyllästämiseen vesitiiviiksi ja vedeneristyksen tekemiseen kuori-injektointina.

Sementti-injektointi ja mikrosementti-injektointi soveltuvat erinomaisesti tyhjätilojen täyttöön rakenteessa tai rakenteen alle, esimerkiksi lattioiden alle tai isojen ja laajojen harvavalujen täyttöön. Mikrosementti-injektointia käytetään myös useasti muurattujen rakenteiden saumojen halkeamien ja irtoamien täyttöön.

KeS-Siltaykköset on luottanut jo yli 10 vuoden ajan injektointimateriaaleissa Köster-vedeneristysjärjestelmän tuotteisiin. Yrityksellämme on RALA-pätevyys 2.2 Talonrakennuksen ulkopuoliset vedeneristystyöt sekä 2.8. Talonrakennuksen betonirakenteiden korjaukset, jotka sisältävät myös injektointityöt. Pitkä kokemus hyvistä tuotteista yhdistettynä ammattilaisten hallitsemiin tekniikoihin takaa laadukkaan ja kustannustehokkaan lopputuloksen. Injektointeja teemme koko Suomen alueella Jämsästä käsin.