Halkeamien ja saumojen tiivistysinjektointi

KeS-Siltaykköset

Rakenteiden tiivistystä injektoimalla

Injektoinnilla tarkoitetaan nestemäisen kovettuvan aineen, kuten sementin, uretaanin, vesilasin, akryylin tai epoksin pumppaamista maan, kallion, muuratun rakenteen, betonirakenteen tai puun sisään tarkoituksena vahvistaa, lujittaa tai tiivistää kyseessä olevaa rakennetta. Injektointimenetelmien avulla voidaan palauttaa rikkoutuneiden rakenteiden ominaisuuksia, lujuutta ja tiiveyttä. Tyypillisiä käyttökohteita ovat padot, sillat, kanavat, altaat, erilaiset pilarit ja palkit, maanvastaiset seinät, maanalaiset tilat sekä tunnelirakenteet. Injektoinnin avulla korjaus voidaan kohdentaa tarkasti haluttuun alueeseen. Usein korjauskohteen käyttöä voidaan samanaikaisesti jatkaa korjaustoimenpiteistä huolimatta.

Polyuretaani-injektointia, polyuretaanigeeli-injektointia ja akryyligeeli-injektointia käytetään tyypillisesti rakenteiden ja saumojen tiivistämiseen, kyllästämiseen ja vedeneristykseen. Vesikontaktista reagoivia PU-vaahtoja käytetään vesivuotojen pysäyttämiseen esim. halkeamissa, työsaumoissa ja läpivienneissä. PU-hartseja, PUR-geeliä ja akryyligeeliä käytetään elastisuutta vaativissa rakennesaumoissa ja liikuntasaumoissa kuten myös elastisia PU-vaahtojakin. Akryyligeelejä käytetään lisäksi tiilimuurausten kyllästämiseen vesitiiviiksi ja vedeneristyksen tekemiseen kuori-injektointina.

Tiivistysinjektoinnissa on usein ongelmana vuotavan veden paine joka tulee syrjäyttää injektointiaineilla, tai ennen injektointia esimerkiksi sementtipohjaisilla Köster Waterstop pikatulpalla tai Köster KD 2 pikapulverilla voidaan sulkea aktiivinen vuoto jos se ei pelkästään injektoimalla onnistu. Rakennesaumojen tiivistystä injektoimalla voidaan ennakoida asentamalla saumaan jo rakennusvaiheessa injektointiletku, jonka injektoiminen on kustannustehokkaampaa kuin poraamalla asennettavien injektointitulppien kautta tehtävä injektointi.

KeS-Siltaykköset on luottanut jo yli 10 vuoden ajan injektointimateriaaleissa Köster-vedeneristysjärjestelmän tuotteisiin. Yrityksellämme on RALA-pätevyys 2.2 Talonrakennuksen ulkopuoliset vedeneristystyöt sekä 2.8. Talonrakennuksen betonirakenteiden korjaukset, jotka sisältävät myös injektointityöt. Pitkä kokemus hyvistä tuotteista yhdistettynä ammattilaisten hallitsemiin tekniikoihin takaa laadukkaan ja kustannustehokkaan lopputuloksen. Tiivistysnjektointeja teemme koko Suomen alueella Jämsästä käsin.